Skull. Όταν η φύση ζωγραφίζει!

handmade-guitars-skull4

Ταξιδεύοντας στο χώρο των ήχων πειραματιστήκαμε μια ακόμη φορά. Και μας προέκυψε η.. Skull.  Ένα καταπληκτικό και μοναδικό κομμάτι καρυδιάς με τέλεια νερά και υπέροχα χρώματα ήταν η αφορμή και η έμπνευσή μας.

Με ένα σκούρο, βαθύ καφέ περικάρδιο και με περιφερειακές καμπύλες που επεκτείνονται λογαριθμικά, δημιουργώντας ένα ντεγκραντέ που καταλήγει σε ξανθό, το ξύλο αυτό απλά είναι ένα θαύμα! Ένα θαύμα που μόνο η φύση ξέρει να δημιουργεί και η τύχη έφερε στα χέρια μας!

Ακολουθήσαμε ένα minimal σχεδιασμό -αφού το υλικό είχε ήδη πολλά να πει από μόνο του- με ένα μονό μαγνήτη της Fender με nickel κάλυμμα  και κλασική nickel γέφυρα με τρέμολο και δύο Skulls να παίρνουν τον ρόλο του volume και του tone. Στην πλάτη αφήσαμε το τρέμολο και τα ελατήρια του εμφανή, για να είναι εμφανές και το σχίσιμο του περικάρδιου στο κέντρο του!
Το μπράτσο είναι από σφένδαμο χωρίς βέργα και με την ταστιέρα από wenge. Τα inlays είναι λευκά αστέρια, κομμένα στο laser!

Επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, στην πορεία ο μονός μαγνήτης αντικαταστάθηκε από έναν humbucker πάλι της Fender με handmade vinyl cover, τα knobs με διάφανα στρογγυλά με μαύρους αριθμούς και η μοναδική καρυδιά περάστηκε με φυσική γομαλάκα ώστε να αποδώσει ακόμη καλύτερα τα μοναδικά χρώματα και νερά της!

Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από τις αρχικές μας προσδοκίες και τα λόγια περιττά. Πρέπει να παίξεις με αυτό το όμορφο κομμάτι για να νιώσεις το αίσθημα που αποπνέει! Και φυσικά να μπεις στην λίστα, αν βρεθεί και πάλι τέτοιο υπέροχο κομμάτι!